Futbalistu roka vyhlásia v Trnave, medzi kandidátmi aj Bakoš z Plzne

08.02.2012 Bratislava

Bratislava 8. februára (TASR) - Výsledky tradičnej ankety Slovenského futbalového zväzu (SFZ) a denníka Pravda o najlepšieho futbalistu Slovenskej republiky za rok 2011 vyhlásia 27. februára v Trnave. Očakáva sa aj účasť väčšiny ocenených legionárov, pretože Ceny Jána Popluhára a Petra Dubovského si prevezmú víťazi ankety dva dni pred prvým medzištátnym stretnutí slovenskej reprezentácie v tomto roku v Turecku.

Medzi poslednými desiatimi kandidátmi v ankete figuruje aj útočník českého majstra Viktorie Plzeň Marek Bakoš, ktorý sa prezentoval kvalitnými výkonmi v Gambrinus lige aj Lige majstrov. Ďalšími kandidátmi sú - Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Marek Hamšík (SSC Neapol), Fiilp Hološko (Besiktas Istanbul), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Miroslav Karhan (Spartak Trnava/Mainz 05), Juraj Kucka (FC Janov), Mirosav Stoch (Fenerbahce Istanbul), Martin Škrtel (FC Liveerpool), Vladimír Weiss (Espaňol Barcelona/Manchester City).

Minulý rok získal trofej J. Popluhára, slovenského futbalistu storočia, reprezentačný kapitán Hamšík z talianskeho Neapolu. Dvadsaťtriročný futbalista obhájil prvenstvo spred roka v ankete a je aj teraz horúcim favoritom aj vďaka svojim výkonom v Serii A a Lige majstrov. Cenu Petra Dubovského pre najlepšieho futbalistu Slovenska do 21 rokov sa v minulej sezóne stal korisťou Miroslava Stocha z Fenerbahce Istanbul. Ten rovnako prvenstvo v tejto ankete obhájil.

Futbalista roka 2011 (kandidáti Top 10):

Marek Bakoš (Viktoria Plzeň), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva), Marek Hamšík (SSC Neapol), Fiilp Hološko (Besiktas Istanbul), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad), Miroslav Karhan (Spartak Trnava/Mainz 05), Juraj Kucka (FC Janov), Mirosav Stoch (Fenerbahce Istanbul), Martin Škrtel (FC Liveerpool), Vladimír Weiss (Espaňol Barcelona/Manchester City).
 

Vyberte región

mark